Nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye mindenről, mégis közösen áttekintve az egyes kérdéseket, talán könnyebb jó válaszokat találni

Gondolkodjunk együtt

Gondolkodjunk együtt

Miért nem lesz megtorlás?

Néhány érv arról, hogy miért valószínűtlen forgatókönyv a megtorlás

2018. május 04. - RightLib

Ha egy mondattal szeretnék válaszolni a címben feltett kérdésre, akkor azt kellene írnom: mert az senkinek se lenne jó. Pontosabban szólva: a megtorlás egész egyszerűen nem érdeke Orbán Viktornak.

Jó dolog a hatalom és még jobb, amikor azt akár önös céljaink megvalósítására is felhasználhatjuk, ám vannak helyzetek, amikor pont saját jól felfogott érdekünk int önmérsékletre; a mostani épp ilyen.

Azzal, hogy április 8-án a FIDESZ kétharmadot szerzett, rengeteg éles és rendkívül kényelmetlen dilemma oldódott meg a számukra, de mindenekelőtt megkapták a felhatalmazást arra, hogy valóra válthassák korábban megálmodott tervük harmadik lépcsőjét, a konszolidációt. Az ellenzéknek persze fogalma sem volt arról, hogy mi a választás valódi tétje, jó szokás szerint ezúttal is legalább négyéves késésben voltak az események lereagálásában.

Visszatérve a megtorláshoz, a megfelelő pillanatban jó szolgálatot tettek a már sokszor idézett mondatok és a belőlük kiolvasható fenyegetések, ám azonnal beváltani azokat, több lenne, mint politikai baklövés. Olyan hiba lenne, aminek az elkövetése semmi kézzelfogható haszonnal nem járna, miközben jelentős hátrányokat okozna, igencsak leszűkítve a vezetés mozgásterét. Túl azon, hogy a kétharmad birtokában bármikor meghozható a szükséges törvény, jelen pillanatban tovább korlátozni a demokrácia még fennálló látszatát az alábbi okok miatt nem célszerű választás.

Az illiberális demokrácia Európai Unión belüli megvalósítása nagyjából elérkezett a szakítópróba határára. Minden további kurtítás egyre nagyobb belső és külső ellenállással járna, érdemi pozitív hatás nélkül. Ami megmaradt, valójában több szempontból is rendkívül hasznos a mostani kormányzat számára.

Tény, hogy a bíróságok hoztak néha önálló és a vezetés számára kényelmetlen döntéseket, ám ne feledjük, hogy minden ilyen esetben mellettük állt a jog és az egyes kérdések tétje sem volt hatalompolitikai szempontból kiemelkedő. Ergo az így kijelölt mozgástéren belül mindvégig a rendszer legitimitását erősítették és erősítik ma is.

A szabad sajtó, az ellenzéki média fennmaradása nemcsak az előző szakaszban leírtak miatt hasznos a FIDESZ-nek, hanem azért is, mert a korábbi érákhoz hasonlóan rendkívül fontos szerepet töltenek be a társadalmi feszültségeket leeresztő szelepekként, márpedig azokat elzárni egyet jelentene a robbanásveszély felesleges felvállalásával.

A civil szervezetek kérdése némileg összetettebb, ahhoz, hogy megértsük, minden jelenlegi probléma és szembenállás ellenére miért nem érdeke a központi kormányzatnak a szétzúzásuk, picit távolabbra kell kitekintenünk. Látni kell, hogy ami az elmúlt 8 évben történt milyen pozitív stratégia mentén értelmezhető és mi következik abból.

2010 és 2014 között a FIDESZ úgy alakította át a magyar jogrendet, hogy az erősen kedvezzen neki minden téren és lehetővé tegye a számára, hogy 2014-2018 között olyan gazdasági és háttérhatalomra tegyen szert, ami örök szereplővé teszi őt a jövőben, mindenféle választási eredménytől függetlenül. Baráti kézbe kerültek a legfontosabb, akkor még állami tulajdonban lévő erőforrások, óriási mennyiségű pénz került felhalmozásra a háttérben, ezek mind a fent említett célt voltak hivatottak biztosítani. A folyamat nagy valószínűséggel lezárult, mind a mérték, mind a végrehajtás módja jelentősen módosulni fog a következő ciklusban.

Ám van a stratégiának egy harmadik fázisa is, ami épp most fog elkezdődni és ami a helyére teszi majd az eddig történteket, kijelölve azok értelmét. Ez pedig nem más, mint a rendszer konszolidációja és a kiegyezés a nem FIDESZ hívőkkel. Ebben a fázisban hárul majd nagy szerep a jelen pillanatban még a kiátkozás peremén egyensúlyozó civil szervezetekre és emiatt gondolom én, hogy ők sem lesznek eltörölve a föld színéről.

Tételezzük fel, hogy Orbán Viktor számára már nem az a cél, hogy ötödször is miniszterelnök legyen, hanem az, hogy valóban korszakos jelentőségű politikusként vonuljon be mind a magyar, mind az európai történelembe. A pillanatnyi látszat ellenére ehhez immáron minden esélye megvan.

Olyan időszakban sikerült kétharmadot szereznie, amikor szinte minden adu ott volt az ellenzék kezében, kivéve a legfontosabbat mind közül, a politikai éleslátást. Ha most nem sikerült legyőzni őt, akkor egy konszolidáció után erre még kevesebb esély marad.

Amennyiben a most induló ciklusban arra törekszik, hogy ne csak saját híveinek, hanem mind a tízmillió magyarnak legyen a miniszterelnöke, akkor jó eséllyel olyan pályák és erőterek nyílhatnak meg előtte, amelyek létéről ezidáig egyetlen magyar politikus sem álmodhatott.

Amennyiben sikerül megtalálnia a szükséges forrásokat, akkor belekezdhet a legnehezebb vállalkozásba is, a félévszázada beteg egészségügy és az oktatás megreformálásába is. Ha pedig ezeket a vállalkozásokat siker koronázza, akkor négy év múlva már ezek sem lesznek érvként felhasználhatók ellene a választások során. Mivel nem kérdés, hogy a feladat elvégzéséhez szükséges pénz előteremtésére minden esély adott, így itt is a szándékon múlik minden.

A migráció elleni harc és a nemzeti populizmus hőseként elérte azt, ami eddig egyetlen modern magyar politikusnak sem sikerült: hatalmi tényezővé vált a megújulásért küzdő Európában; már csak az a kérdés, mihez kezd ezzel. Amennyiben sikerül a frissen megszerzett nemzetközi befolyással jól kufárkodnia, akkor ezen a téren is számtalan legyet üthet egycsapásra. Ugye nem kell részleteznem, mit jelentene mindez történelmi léptékkel mérve?

Nyilvánvaló, hogy az itt leírtak megvalósításához meg kell szabadulni a mostani gárdából jónéhány alkalmatlan szereplőtől és jelentős váltásnak kell bekövetkeznie az egyes intézmények, valamint a kormányzat működésében, illetve az általuk folytatott kommunikáció stílusában, tartalmában, de talán épp ez folyik jelen pillanatban is.

Ahogyan más, én se látok a jövőbe, de ha fogadni kellene melyik kimenetel a legvalószínűbb, én a fentiekre tennék. Minden észérv ebbe az irányba mutat; ezerévente egyszer pedig nekünk magyaroknak is lehet szerencsénk. Mindenesetre jövő héten meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolkodjunk-egyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr8213888570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.05.04. 12:24:36

Hát nagyon jó lenne ha végre oda csapna a liberális férgek közé. Kezdhetné az index eltakarításával. Ha azt meglépi, garantáltan megkapja a szavazatom a kövi választáson.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 12:26:28

Már boccs, de milyen megtorlás ?

Ha arról a választási bullshitről beszélsz, amivel a ballibeket szopatták be a médiái, mint Index, 444, RTL meg a többi, akkor értem.

Semmilyen megtorlásról nem volt szó. Erkölcsi elégtételt a választás jelentett, jogit pedig a futó perek tucatjai jelenthetnek.

Ennyi.

Lehetnék én is 2018.05.04. 12:31:49

Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit - mondta a Miniszterelnök Úr.

Akkor sem volt szó megtorlásról, most sincs. De az elégtétel amúgy kívánatos.

nemecsekerno_007 2018.05.04. 12:38:59

Újabb 2/3-nál nagyobb elégtétel mi lehet?!!!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.04. 12:40:06

A ballibek kitalálták, hogy lesz megtorlás. Most meg leleplezték, hogy Zorbán hazudott, s nem lesz megtorlás. Vicces.

paráznabillegető 2018.05.04. 12:40:08

vérbosszú lesz, nem megtorlás.
de az is csak szóban, mint eddig bármi.

Toadwart66 2018.05.04. 12:50:25

Konszolidáció? Ez most hányadik lesz? Emlegetett már ilyet többször, de nem lett belőle semmi. Mészáros Lőrinc cégei soha nem lesznek versenyképesek. Ha nem tömik állami pénzzel tönkremegy a szerencsétlen pára, az összes többi kitartotthoz hasonlóan. Nézd már meg, milyen emberek veszik körül Orbánt? Hülyék meg talpnyalók. Megyünk tovább az orbáni úton, közpénzből harcolunk, nyerünk, oszt' jó napot. Nagyjából annyira érdekli Orbánt a konszolidáció, mint az egészségügy, meg az oktatás. Smennyire. Ha Orbán nem kezdi el baszogatni a civil szervezeteket, meg a nem az ő tulajdonában (na jó, Orbán-közeli lévő sajtót), fizetek egy sört neki.

röf 2018.05.04. 12:55:35

Szóval véres megtorlás...?
Akkor javallom, a Duna parton ne sétáljatok...

Ratyi Manó 2018.05.04. 12:57:38

politikai éleslátás.

Az hogy nem létező migránssal riogat közös vagyonunkból milliárdos kampánnyal . Hogy közös vagyonunkból megveszi töbszázezer cigány szavazatát. Hogy a románok levélben szavaznak. Hogy elromlik "véletlenül" a szavazó szoftver. Hogy a közmunkások szabadnapot kapnak ha fideszre szavaznak. Hogy magyarul nem tudó külföldieket jelentenek be magyar címre, csak hogy szavazzanak. Hogy közös vagyonunkból támogatja a hitgyülekezetét szavazatokért.
politikai éleslátás

akkor nem aljasság.

Mint egy darab szar fog bekerülni a történelemkönyvbe, a bugrisság, aljasság, csalás, erőszakosság megtestesítőjeként

Ratyi Manó 2018.05.04. 12:58:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az orbán ellenesek nem ballibek. Kb a harmaduk lehet az.

mi az hogy ballib? egyébként?

ben2 2018.05.04. 13:02:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Csak a szokásos: kitalálnak valami agyrémet, ignorálják a kormány cáfolatait, majd amikor tényleg nem következik be, akkor Orbán "berezelt", "hazudott", "megbukott", stb.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 13:02:27

"Amennyiben sikerül megtalálnia a szükséges forrásokat, akkor belekezdhet a legnehezebb vállalkozásba is, a félévszázada beteg egészségügy és az oktatás megreformálásába is."

A kis naív... Az is Pénztáros Lőrinc strómannál fog kikötni.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 13:05:29

"a rendszer konszolidációja és a kiegyezés a nem FIDESZ hívőkkel."

Visszarakják alopott pénzt a közösbe, vagy mostantól mi is lophatunk amit csak érünk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.04. 13:15:18

Az ellenzéknek úgy kellene egy kis megtorlás, mint egy falat kenyér. Orbánnak meg több esze van annál, mint hogy mártírt csináljon belőlük.

MACISAJT 2018.05.04. 13:16:48

simicsek és zazrivecz nem várta meg hogy mi lesz az a jogi elégtétel, azonnal bedobták a törülközőt...

A bíróságokat tényleg illene megreformálni, azért már tényleg disznóság milyen "ítéletek" születtek és születnek, "ez itt jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás" mottóval...

A 600 ezer civil szervezet közül pár tucattal van/lesz gond.
A CEU az kemény dió, de türelmesen az is szelidithető. Pláné hogy láthatóan a hatalmas pofájuk ellenére ugyanúgy eszük ágában nincs innen elmenni mint gerendás,alföldi és pereputtyaiknak.

Kíváncsi leszek a lex sorosra. Hogy az mire jó. Mert ha csak olyan mint a 2011-es médiatörvény, hogy haszon semmi belőle, de balhé annál inkább , akkor felesleges.

Így aztán azt javasolnám, hogy a reménytelen, gyurcsányi típusú hazaárulókat kizárva, a kormányzat kezdjen párbeszédet Magyarország valódi többségével, vagyis azokkal az állampolgárokkal akik normálisan szeretnének itt élni.
Arról hogy milyen prioritásokat látnak, szeretnének.

Én például azonnal nekilátnék 1. Bp. -Hegyeshalom és Bp-Balaton valamint a Bp- Ártánd autópályák hatsávosításának illetve utóbbi esetében az autópálya befejezéséhez.
2. Befejezném a lehető leghamarabb az M0 körgyűrűt , mert Bp. lassan megfullad.
3. Minden támogatást megadnék Tarlósnak, pláné most hogy Lázár visszavonul Hódmezővásárhelyre.
4. Törölném a Várba költözését az állami hivataloknak, ugyanis csak káoszt okoz.
5. Befejezném a Városligetet, megalománia nélkül.
6. Levinném az ÁFÁ-t első lépésben 24%-ra.
7. Megszüntetnék egy csomó felesleges adót és illetéket.
8. Visszavonultatnám a sport szövetségek éléről a pártkatonákat, a konszolidáció megvolt, vissza kell adni az irányítást a sport menedzsereknek.
9. felszámolnám a 3200 önkormányzatnak legalább a felét, felesleges pénzkidobás.
10. megerősíteném a vidék agrár támogatását, lakástól gazdálkodásig.
11. bérlakás programokat indítanék.
12. nyilvánossá és átláthatóvá tenném hogy ki mennyit pénzt szed be autópálya díjakra illetve parkolási díjakra és azokat az összeget utakra költeném.
13. bevezetném az egészségügyi, társadalmi alapú alapellátást. Valamint az ezt kiegészítő önkéntes biztosítási rendszert. Hogy világos legyen: ennyi befizetett járulékért(már ha valaki egyáltalán fizet TB járulékot) nem jár a legmagasabb szintű kórházi eljárások, legújabb és legdrágább gyógyszerek stb.
14. hasonlóképpen ,reformálnám a nyugdíjrendszert is. egyéni számlákkal világossá tenném hogy ki mennyi nyugdíjra számíthat, illetve hogy önkéntes biztosításokkal mennyire tornászhatja azt fel. Mindezt azonban lassan, 10-15 éves átmeneti idővel .
15. visszavonnám a frontvonalról a leharcolt sztahanovistákat és új , fiatal képzettekre cserélném az állam irányításban. Ma a Fidesz lassan úgy néz ki mint egy bolsevik kupleráj, ahol kiérdemesült Szocialista Munka Hőse címet viselők szolgáltatták bájaikat...

Volna még bőven( pl. azonnal eltüntetném az utcákról az óriásplakátokat és befejezném a pénz pocsékolást), de kezdetnek ez is elég volna.
Szerintem.

MACISAJT 2018.05.04. 13:18:16

"A 600 ezer civil szervezet "

Helyesen: 6 ezer.

Bocs

Kivlov 2018.05.04. 13:22:52

A megtorlást a balliba sajtó beszélte be magának.
A fityisz megtorlása az újbóli 2/3. És az, hogy a 12 éve komolyabb állami pénzek nélküli ellenzék önmagát döngöli a földbe. :D

Treff Bubi 2018.05.04. 13:34:12

Elégtétel, de miért? Az ellenzéki pártok csókosainak összelopott ingatlanok, EU-pénzek, állami megrendelések és beruházások miatt? Azért, mert az összes közvilágítási tendert Gyurcsány vejének a cége nyeri el? Azért, mert Szél Bernadett újabb stadiont építtet az unokatestvére 3000-es lélekszámú szülőfalujában, miközben örülhetünk, hogy csak 4 hónap múlva lesz lehetőség operációra a kórházban, mert legalább addig sem kapunk be valami baktériumot a fűtés nélküli kórteremben?
Komolyan, miért elégedetlen a miniszterelnök úr?

Bicspesz Elek 2018.05.04. 13:37:03

Egy Bartus Laszlo veszett el onben..

meronem 2018.05.04. 13:40:39

A ballib oldal számára az az igazi megtorlás, ha nincs megtorlás...

rasztaszív 2018.05.04. 13:42:10

egy kásler már magában is megtorlás.

Bicspesz Elek 2018.05.04. 13:48:12

@MACISAJT:
Meg is buknal ha addig nem erne "baleset"..

kolompar lole 1113 2018.05.04. 13:53:57

"A migráció elleni harc és a nemzeti populizmus hőseként elérte azt, ami eddig egyetlen modern magyar politikusnak sem sikerült: hatalmi tényezővé vált a megújulásért küzdő Európában"

A Cigány mint hatalmi tényező? Na ne röhögtess! Esetleg elmosolyodhat magában hogy "na ugye megmondtam", de ha megppróbálna belepofázni a nagyok dolgába, hamar helyre tennék. Nem ő állja a számlát, ő csak egy ingyenélő segélyes, szal kuss a neve a nagypolitikában.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 13:54:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ehhez képest csak neki volt igénye ilyesmit ígérgetni.

2018.05.04. 13:57:25

@MACISAJT:
A választások előtt hasonló pontokat leíró ellenzékit simán lehazaárulóztál volna, mi történt veled? Álomvilágban élsz, ebből semmi nem fog megvalósulni, sokkal könnyebben megnyerhető vagy te is a gyűlöletpropagandával.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 14:04:14

@MACISAJT:

Az M0 már be van fejezve. Pont annyira egész karika mint a körütak, és nagyjából ugyanazért nem is lesz soha: nincs rá hely. Egész Budát elbontani, a hegyeket ledúzerolni reálisan nem lehet.

Adónak összesen azt az 5%-ot tudnám elképzelni amit valaki itt az egyik fórumban emlegetett, hogy adócsalóknak csak annyit kell fizetni. Fizessünk mi magyarok is csak annyit! Abból kijön a szükséges közalkalmazottak bére (rendőr, orvos), másra meg nincs szükség. Pontosabban az egészségügy is legyen fizetős, már így is az ha valaki ellátást is akar, nemcsak egy végtelen várólista végére felkerülni valamikorra, akkor meg felesleges a várólistát is finanszírozni a magáneü mellett. Bíróságra nincs szükség, csak elfogult pártvégrehajtók vannak, azokat nyugodtan el lehet bocsátani. A cigánybűnözést pedig nyugodtan rá lehet bízni a szomszédokra, csak legyen rá legális lehetőség. Molotov, shotgun majd akad.

ÁFA se kell, azt is csak ellopják. A fő cél hogy az ellopható pénz mennyiségét minimalizáljuk. Így aztán nem lesz vonzó a képviselőség se, amit végre szakemberek is betölthetnek, nem fogják megélhetési bűnözők elhappolni előlük a helyeket.

Ez a kiegyezés minimuma.

nemecsekerno_007 2018.05.04. 14:11:54

@MACISAJT: egész jó ötletek, csak az örsög ugye a részletekben van :) A nyugdíjjárulékvól a mostani nyugdíjat fizetik így az önkéntes nyugdíjpénztár csak úgy müködhet ha csökentjük a jelenlegi nyugdíjat v. a mostani járulék felett fizetünk az önkéntesbe. Én inkább családi szintre vinném ezt, aki tudja az fizesse a családtagja nyugdíját, annyit amennyiben megegyeznek, azon felül fizeti magának az önkéntest. Mert később az állam csak valamilyen fedezet fejében tudna nyugdíjat fizetni (lakás, termőföld etc.) A Bp-ről kifutó autópályákat hanyagolnám, inkább a körkörös vonalakat építeném M8, M9 déli auróút.

Hogy kerültem én ide? 2018.05.04. 14:12:49

Igen, hát az új emberminiszter pont annak a jele, hogy az egészségügy és az oktatás szárnyalni fog.
Ne röhögtesd már ki magad, te blogger!

2018.05.04. 14:16:12

@kolompar lole 1113:
Simán megépíthető lenne az M0, csak nem oda, ahová tervezik. A 10-es főúttal párhuzamosan kellene továbvinni, majd Piliscsaba után kellene délre fordítani, egyrészt elkerülve a hegyeket, másrészt így nem a mesterségesen kialakított budai városhatárt kerülné, hanem a vonzáskörzetet.

MACISAJT 2018.05.04. 14:24:28

@kolompar lole 1113: "Az M0 már be van fejezve. Pont annyira egész karika mint a körütak, és nagyjából ugyanazért nem is lesz soha: nincs rá hely. Egész Budát elbontani, a hegyeket ledúzerolni reálisan nem lehet."

Hiányzik még 30 kilométer ahhoz hogy a körgyűrű bezáródjon.
Nem véletlenül hagyták a végére ezt a szakaszt, mert nehéz terepviszonyok között, a budai hegyeken át húzódik majd a gyorsforgalmi. Több alagutat és viaduktot kell építeni, ami alaposan megdrágítja a beruházást.
Viszont: ha Bécsben meg lehetett(meg tudták) csinálni, akkor Budapesten is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.04. 14:24:49

Senki nem.beszelt ilyenről csak ti.
Errol posztot irni....anyam borogass

zokogjatok 2018.05.04. 14:30:13

Szóval megint hazudtak a ballibák, mikor telerettegték az internetet hogy jön a diktatúra?

Igen, megint hazudtak. Semmi különös.

morph on deer 2018.05.04. 14:30:45

@MACISAJT:
“de kezdetnek ez is elég volna.”

Ne basssssszzzz!!!!!!
Hiszen ezek teljesen

morph on deer 2018.05.04. 14:31:22

@morph on deer:

normális dolgok!

Mi történt?

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.04. 14:34:28

én nagyon remélem, hogy lesz megtorlás. A fidesz-bűnszervezet nem úszhatja meg szárazon az elmúlt 8 évet. Ennek a maffiának az összes tagja bűnös, de persze eltérő mértékben azok. Nyilván, nem lehet az összes fidesz tagot, és velük kollaboráns férget elkapni, megbüntetni (de mindenesetre törekedni kell rá), de a vezetőket mindenképpen. Ez olyan, mint az SS volt. Betiltott bűnszervezet, ahol a legnagyobb bűnösöket többnyire fellógatták (bár túl keveset, a több jobb lett volna), de a mezei SS tagok megúszták. Sajnos itt is ez lesz majd, legalábbis a megúszás részével. Hogy a maffia vezetői lógni fognak-e? Meglátjuk... Bár én kiegyeznék egy Ceausescu-féle megoldással is.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 14:36:18

@ipartelep:

Ketteske kérem, menjen vissza a szobába és vegye be a gyógyszert kérem !

A mozgó urnát holnap is hozzuk, és majd jövő héten Gyurcsány is nyer kétszer is, megígérjük magának, csak hagyja most ezt abba.

zokogjatok 2018.05.04. 14:37:21

@kolompar lole 1113: "Abból kijön a szükséges közalkalmazottak bére (rendőr, orvos), másra meg nincs szükség."

Ja ja nem kell katonaság, utak, bírók, iskolák, legyen minden fizetős. Nekem oké. Csak akkor a magadfajta barmok egyszerre vonyítanának fel, hogy "JAJ DE MI LESZ A SZEGÉNYEKKEL!"

DUNÁBALŐVETÉSI MINISZTER.... 2018.05.04. 14:46:55

"Ám van a stratégiának egy harmadik fázisa is, ami épp most fog elkezdődni és ami a helyére teszi majd az eddig történteket, "

A legfobb strategia, a dunabalovetes lesz. Az osszes tetves hazaarulo sorosberencet a dunaba lojuk.
8.-an az uj kormany megalakulasanak tiszteletere 1000 lipsit lovunk a duna.

Berelhetoreklamfelulet 2018.05.04. 14:48:36

@zokogjatok:
Hat azért tűzoltók sem jönnek rosszul néha :D

Katonaság meg kell.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.05.04. 14:52:55

Milyen fasz írás már ez? Ne éltessük már ezt a féregnyúlvány orbánt. Ez a rohadék patkány nem fog soha kiegyezni senkivel. De ha mégis, akkor pedig igencsak meg fog lepődni a férge. Ugyanis ő hiába akar kiegyezni, az ellenségei nem fognak vele soha. Ez a hajó már elúzott gecikém. Eljátszottad az összes renoméd. Loptál, csaltál, hazudtál, most meg kiegyeznél? A retkes kurva anyádba takarodj, te tetű!!

Ballib vagyok rettegek 2018.05.04. 14:54:19

@DUNÁBALŐVETÉSI MINISZTER....:

A ballib értelmiségiek gondolkodtak, sokat gondolkodtak, majd még többet, és megszülték ezt a nicket.

Választások elött három nappal regisztrálták is, de sajna nem szart be senki se eléggé akkor sem, és most sem. :DDDD

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.05.04. 14:59:53

@MACISAJT: Nehéz terepviszonyok? Ne röhögtess már! Akkor az Alpokban mi a faszom van? A budai hegyek lófasz kis dombocskák. Ezek a kretének csak az alföldön tudnak autópályát építeni. Miészaros a nagy tudású útépítő, bassza meg. Csak nehogy felrobbanjon a sok gáztól a gázszerelő észkombájn feje.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.04. 15:06:02

@ipartelep:

"Bár én kiegyeznék egy Ceausescu-féle megoldással is."

OK, de akkor már idősorrendben. Szóval lehet kezdeni Gyurcsánnyal és becses feleségével. Aztán jöhet D209 és a többiek. Na meg a szadeszos bűntársakkal.

Aztán amint mindezeket agyonlövetted Ceausescu-módra (vagyis minden európai joggal ellenkező statáriális eljárás alapján), és az EU még mindig nem emelt kifogást, akkor jöhet Orbán is.

Ostobák vagytok 2018.05.04. 16:00:06

A megtorlás javában zajlik, leszámolnak mindenkivel, aki nem a NER része.
Egy függöny mögött bujkáló gyáva miniszterelnöktől nem várható nyílt támadás, sokkal sunyibb, aljasabb módszerekkel dolgoznak. Kapják az ihletet a többi diktátortól.

Ostobák vagytok 2018.05.04. 16:01:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kezdjük Orbánnal aki amúgy is kommunistákat bújtat és ő lopta a legtöbbet, továbbá jelenleg is pusztítja a nemzetet.

Cycmen 2018.05.04. 16:06:14

Mivvanitten a B1-en kérem? Egyre több a visszafogott, majdhogynem objektív poszt, ez meg egész jó is!
Soros már nem tejel, vagy csak megláttátok a liberalizmus alkonyát (végre valahára) ?
Köpönyeget fordítani sosem késő!

Ostobák vagytok 2018.05.04. 16:07:29

@zokogjatok: "katonaság, utak, bírók, iskolák, legyen minden fizetős."
Érdemi hadsereg nincs, az utak és iskolák szarok, cserébe sokszor fizetősek, egészségügyről nem is beszélve. Ne erőltesd, ha nem hazudoznátok a migránsokról, akkor erről kéne beszélni. Ezt meg látja mindenki.

Ostobák vagytok 2018.05.04. 16:09:10

@Cycmen: A liberalizmus köszöni jól van, bár szerintetek 60 éve hanyatlik.
Soros pedig a gazdádat etette. Már nem kap több pénzt, azért fikázza.

Ostobák vagytok 2018.05.04. 16:24:53

"Olyan időszakban sikerült kétharmadot szereznie, amikor szinte minden adu ott volt az ellenzék kezében, kivéve a legfontosabbat mind közül"

Ez egyáltalán nem igaz. A teljes közmédia, országos sajtó mind a fidesz seggét nyalták. A legtöbb alacsony iskolázottságú simán elhinné, hogy Soros Amerika elnöke (és persze indul a magyar választásokon). Tudatosan zülleszti a társadalmat, hogy a hatalmát és a lopott pénzt megtarthassa.

Kánikula 2018.05.04. 16:32:56

@MACISAJT: ez már most jobb program, mint a jelenlegi.
Tarlóssal vigyáznék, mert 6 sávos autópályát épettet a Dunán hosszában és mélygarázst alá :).
Sajnos ő is úgy táncol ahogyan fentről fügyülnek lásd még M3 buszospótlás körüli teljes káosz. Kezükben volt a megoldás, de letérdelt a felsőbb akaratnak, így szinte mindegy, hogy Lázár vagy nem..

ember100 2018.05.04. 17:11:41

@Kivlov:
Helló !

Mi a megtorlás ? Hát Dunába lövetés remélem nem lesz .
De azért érdemes megnézni Esztergomot , Hódmezővásárhelyt ...egyszerűen ellehetlenitették a várost nincs pénz nincs élet
NA ezt teszik a fityeszesek he nem nyernek !

ember100 2018.05.04. 17:18:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Helló !

Mert most ugye 8 éve a Gyurcsány k...a szét az országot , és a pénztáros lala a strómanja meg a nemzet veje meg a nemzet esze ....

Jakab.gipsz 2018.05.04. 17:19:06

@ipartelep: Veled kapcsolatban lehet tippelni, vagy Bartus vagy a sors üldözött Dániel Péter, hangja vagy.

Egyébként ha nem tetszik, a demokratikusan és törvényesen megválasztott magyarországi keresztény demokrata kormányunk, tehetsz egy szívességet, (...), és irány a nagyvilág és ott reklamáld ahol akarod a libsi demokráciát.

Itt mi a magyarok, leszámolunk, a sátánfajzat Soros agyrémeivel és persze a politikailag korrekt gender diktatúrával, erre viszont mérget is vehetsz.

Ostobák vagytok 2018.05.04. 17:30:05

@Jakab.gipsz:
NEM demokratikusan
NEM törvényesen
NEM keresztény
NEM demokrata

"irány a nagyvilág és ott reklamáld ahol akarod a libsi demokráciát. "

Ez rád is vonatkozik, meg az összes kommunista felmenőddel, fattyaddal, gazdáddal és barátjával együtt (+birkával) hogy irány Oroszország!

katamara 2018.05.04. 17:46:50

@Ostobák vagytok: Nem nyerte, hanem elcsalta a választásokat 2014-ben és 2018-ban pedig főleg !

katamara 2018.05.04. 17:49:51

@Ostobák vagytok: A tiétek nácidemokrácia ? Jól pofán kéne mindnyájatokat vágni. Ti komcsiztok, amikor szinte az egész fityesz volt párt és KISZ titkárokból áll a felmenőikkel együtt ?

Cycmen 2018.05.04. 18:16:01

@Ostobák vagytok: "A liberalizmus köszöni jól van, bár szerintetek 60 éve hanyatlik.
Soros pedig a gazdádat etette. Már nem kap több pénzt, azért fikázza."

Nem hanyatlik, hanem szar! Ugyanolyan szar, mint a magukat libeálisnak mondó egyének. Hogy mit köszön az külön téma, met amit itt kapott a választóktól azt nem köszöni meg. Nincs gazdám egyébként nagytudásúkám és nektek sem gazdátok Soros, csak használ benneteket,. mert elég hülyék vagytok hozzá. Majd nézd meg mennyire fog adakozni ha nem lesz rátok szüksége. Kicsiben itt a Simicska példának!

Etniez 2018.05.04. 18:33:27

Magyarországnak pont olyan kormánya van, amilyet megérdemel.

kvadrillio 2018.05.04. 18:37:43

NNNNA...MEGINTMEGHÖKKENTEM !!! PEDIG EZT RITKÁN SZOKTAM ! MIJAFASZT ÉPÍT EZ AZ ELMEBETEG ORBÁN ? RÉGIVÁGÁSÚ KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁT ????? !!!!!! ...ÉS KIJAFASZ KÉRTE ERRE ŐT ??????????????.....TÉNYLEG SÜRGŐSEN EL KELL TÁVOLÍTANI A KÖZÉLETBŐL EZT A FÉLCÉDULÁS EMBERKÉT, AMÍG VÉGLEGESEN MEG NEM NYOMORÍTJA A MAGYAR TÁRSADALMAT !!!!!!!!!!!

ELKÉPESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ...............

ÉS CSAK LOPNAK.....LOPNAK...ÉS LOPNAK.......

pragmatika2 2018.05.04. 18:52:11

Orbán pragmatikus politikus. Megtalálja a megfelelő utat, szemben az idióta balliba vonulattal, meg a magát teljesen feladó jobbikkal.
Az ellenzéknek rendkívül szűk a mozgástere, (legalábbis jelenleg.) A korrupción kívül nincs fogás a kormánypárton, (csak ilyen álproblémák, mint oktatás egészségügy, amelyekkel mindig gond volt.) mert az elmúlt 8 év gazdasági téren eredményesnek mondható. Nem én mondom ezt, hanem nemzetközi hitelminősítő intézetek.
Szóval ha valamilyen nagyobb világméretű pénzügyi összeomlás nem lesz, Orbánék masszívan tartják pozíciójukat.

kvadrillio 2018.05.04. 19:16:05

SZÉP MÚ VILÁG KÖSZÖNT MAGYARORSZÁGRA AZ ÚJORBÁNNAL !!! KÁSLER TÍZPARANCSOLATTAL GYÓGYÍTJA AZ AGONIZÁLÓ BETEGEKET MAJD..., ORBÁN MEG RÉGIVÁGÁSÚ KERESZTÉNYI ÖRDÖGŰZÉST VEZET BE A PARLAMENTBEN LOPÁS, CSALÁS, SIKKASZTÁS, ADÓCSALÁS KÖZBEN........ BESZARÁÁÁÁÁS...:o)))))))))))))) EZEK MEGHIBBANTAK ! A SAJÁT ELMEBETEG ELMÉLETEIK Á-LDOZATÁVÁ VÁLNAK MAJDAN...:o)))))))))

nick papagiorgo 2018.05.04. 20:17:16

Bocsánat, ki beszélt itt "véres megtorlásról" (ami most elmarad)?
A Fidesz azt ígérte volna, hogy győzelme esetén beleöldösi az embereket a Dunába vagy efféle?

Szél Dettitől hallottam olyat, hogy a választások után őt majd a Fidesz börtönbe fogja záratni, a választások után az index meg is kérdezte, hogy mi a helyzet a sitkóval, megy-e már - mire ő csak annyit mondott, hogy még nem, de bármikor elkaphatják. Ez a nő kicsit paranoid, szerintem :)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.04. 20:37:18

Igazából itt ha valakinek, akkor a Kedves Betegnek van félnivalója. És fél is a jámbor jószág, nem győz a pocakjára golyóálló mellényt húzni. És jogosan fél, és a félelme ezután már csak fokozódni fog.
És ez így van jól.

nick papagiorgo 2018.05.04. 20:55:42

Pár embernek kicsit agyára ment ez a "bukott diktátor az elcsalt választás után tankokkal fogja véres mócsinggá tapostatni az igazságért küzdő demokratikus erőket" dolog.

A Fidesz megynerte a választást, nincs ebben semmi különös, tekintve, hogy az ellenzék nem csinált négy év alatt kb SEMMIT, ugyanolyan eredmény született, mint 2014-ben. Ezt ismerjük be. Vissza lehet menni dolgozni.
A fenti "véresmócsingos" dolgot meg hagyjuk meg a Gulyás Marci-féle hőzöngőknek, aki ugyan el se indult a választáson, mégis pontos információkkal rendelkezik arról, hogy ki mit, mikor és hogyan csalt el. Ezzel ő meg a követői ellesznek egy darabig, aztán, miután az ötvenedik tütetés után se tapossák őket véres mócsinggá, végül hazamennek ők is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.04. 21:02:52

@Ostobák vagytok:

"Kezdjük Orbánnal aki amúgy is kommunistákat bújtat és ő lopta a legtöbbet, továbbá jelenleg is pusztítja a nemzetet."

Felőlem kezdd, ha megvan hozzá a hatalmad. Megvan?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.04. 21:04:59

@Cycmen:

"Egyre több a visszafogott, majdhogynem objektív poszt, ez meg egész jó is!"

Ne gondold, ez csak a beetetés, a gyanakvás elaltatása. Elhitetik az olvasóval, hogy ők most már objektívek, így aztán az aljas és részrehajló posztokat is könnyebben lehet elhitetni az olvasókkal.

Jakab.gipsz 2018.05.04. 21:13:01

@Ostobák vagytok: @ipartelep:

Fél tőletek a penész, csak nem ezt képzelitek. Hi-hi, ha-ha.

Most kezdődik a tánc, és az elszámoltatás, továbbá szembe nézés a múltunkkal, és az összes aljas hazugságaitokkal.

Ne feledjétek, ti akartátok, ti akartatok egy: szép új-világot.

Ám legyen megkapjátok.

feketeesfeher 2018.05.04. 22:18:33

poszt:
" Ez pedig nem más, mint a rendszer konszolidációja és a kiegyezés a nem FIDESZ hívőkkel. "

Sok sebtől vérzik ez a gondolatmenet, amiből csak ezt a fenti részt ragadtam ki.

Egyrészt nincs semmi arra utaló jel, hogy Orbán bármiféle konszolidációban gondolkodna. A választások utáni első megszólalásai arra utalnak, hogy végigviszik az alkotmánymódosítást, és letolják a civilek elleni stopsoros nevü hülyeséget.

A kormányzati média már megkezdte ennek az ideológiai előkészítését.

Az új kormányzati struktúrában semmi nem utal arra, hogy Orbán a napi szlogeneken túl bármiben is változtatni akarna. A kormányzati üzenetek sokkal inkább arról szólnak, hogy a maradékot is le kell nyomni, el kell tüntetni, semmint arról, hogy Orbán bárkikkel is egyezkedni szeretne.

Szó nincs itt konszolidációról, ez a nyíltan eu ellenes retorikából és tevékenységekből is nyilvánvalóan következik.

Kár várni a "kiegyezésre. Főleg egy kétharmad birtokában. Orbánnak ki kell szolgálni azokat a hardcore fidesz szavazókat, akik bizony vért akarnak látni, és bosszúért kiáltanak.
Nyilván nem véres leszámolások lesznek, de az egészen bizonyosan várható, hogy a fidesz második vonala pitiáner bosszúkban éli ki magát, az első vonal pedig marad az agresszív hatalomtechnikus.
Orbán egész politikai pályájából az következik, hogy keményebb lesz mint eddig volt, és új frontokat fog nyitni.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:36:23

@diszkriminans:

És megérné az egyáltalán, járna arra valaki? Mármint nem 1-2 helyi, hanem tömegek. Mert azért egy ilyen út nem olcsó, főleg nem nálunk, 90%-os lopással számolva, és hát valami megtérülésnek is kéne lennie. Mondjuk még mindig több értelme van akkor is ha nem használják mint egy stadionnak vagy kisvasútnak, de azért nem ennek kéne lennie a mércének.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:38:05

@ipartelep: A fidesz lesittelése nem megtorlás, hanem igazságszolgáltatás.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:41:11

@zokogjatok: Katonaság már most sincs, az az 5k közlegény + 20k papírtologató / tábornok csak egy vicc, egy közepesen képzett szerb szabadcsapatnak se tudnánk ellenállni, olyan srebrenicai mészárlósnak, nemhogy mondjuk az oláhoknak, ha megtetszik nekik az Alföld is.

A szegényeket most se támogatja senki, szal nagy változás nem lenne, max az élősködő elvtársaknak kéne megismerkednie a munka fogalmával, ami viszont egyáltalán nem kár.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:47:14

@Berelhetoreklamfelulet: Kellene, de nincs. Régóta, már a sorozás megszűntetése előtt se volt, csak ágyútöltellék operetthuszárok. Nálunk legfinkább a városi gerillaharcra lehetne rámenni, emberünk sose volt annyi hogy akármelyik erre járó megszállót (török, osztrák, ruszki, német) western stílusban (egymás ellen a mezőn) megállítsuk. Itt csak az arabos "hátba lőlek aztán felszívódok" jelleg máködne, hogy a megszállók ne merjenek idejönni a várható veszteségek miatt. Ehhez viszont gerillás cuccok kellenek, nem 1-2 Gripen, meg 3 épphogycsak működgető tank. Leginkább vállról indítható rakéták, amiket mindig arrébb lehet vinni ha jön a bomba. Drága cuccnak sok értelme nincs, csak kilövik és buktunk egy csomó milliárdot.

Etniez 2018.05.04. 22:49:23

@csentecsa: Nekem? Ugyan már. Már megvan a második állampolgárságom és mivel ezek a tolvajok maradtak, én is maradok. Fiatalabb vagyok, túlélem ezeket a szarháziakat.
Ti viszont azt kapjátok, amit kértetek és ez engem elégedettséggel tölt el.

@Voznyák Pista: Nagy kívánom, hogy személyesen ismerkedj meg az egészségügy "álproblémájával"!

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:50:00

@Berelhetoreklamfelulet: Ja igen, tűzoltók is kellenek, de azokat össze lehetne vonni a katonasággal, ha már úgyis csak herevere van ott, az is spórolás az adón. Ez az 5k honvéd már minek? Nem sokkal több a 0-nál, viszont mindig elszórnak rájuk egy csomó lóvét faszságra. Gripenek pl.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:51:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem idő, hanem kártékonysági sorrendben kell, tehát Orsós elvtárs és bandája az 1.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:52:59

@Cycmen:

"Köpönyeget fordítani sosem késő!"

Igen, jól tanított mestered, a KISZ titkárból Soros-ügynökké, majd diktátorrá köpönyegforgató kommunista Rákosi 2.0!

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:54:43

@Ostobák vagytok: Így van, csak azért kell neki a hatalom, mert a rendszerváltás 1. dolga lesz hogy tőle visszaveszi a közpénzt, ő meg mehet a sittre, vagy a lámpavasra, mint az apáik 56-ban.

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:56:19

@Voznyák Pista: Orsós nem politikus, hanem köztörvényes bűnöző.

feketeesfeher 2018.05.04. 22:57:10

@Jakab.gipsz:
"Most kezdődik a tánc, és az elszámoltatás"

Kivel?
Mivel?
:)))))

kolompar lole 1113 2018.05.04. 22:58:50

@nick papagiorgo:

A zsidesz se csinált semmit, mégis valamilyen rejtélyes módon nyert 2010-ben. Pedig már épp ki akarták baszni Orsóst a pártból és Kósát a helyére rakni, mert már nem hitték hogy nyerhetnek vele. És nem is ő nyert, hanem a szocik buktatták meg magukat a 100 millás végkielégítésekkel. Akkor még azt hittük hogy az valami nagy összeg. Most ennyiért már egy falusi fideszes se hajol le.

feketeesfeher 2018.05.04. 23:02:19

Ja, itt állunk talpig konszolidációban, csak épp a parlament alakuló üléséről nagyjából a fél ellenzéki sajtót kitiltották.

Isteni jól kezdődik a konszolidáció.
:)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.05. 06:52:30

"belekezdhet a legnehezebb vállalkozásba is, a félévszázada beteg egészségügy és az oktatás megreformálásába is. Ha pedig ezeket a vállalkozásokat siker koronázza, akkor négy év múlva már ezek sem lesznek érvként felhasználhatók ellene a választások során."

Már hogyne lennének felhasználhatók ellene. Orbán eddig is bármit tett, az ellenzék fanyalgott és hibának nevezte. Ha az eü. és az oktatás elérné a német vagy a svéd színvonalat, akkor az lenne az ellenzék baja, hogy nem megfelelő az osztály- ill. a kórtermek falainak színe, ami pedig akadályozza a tanulást és a gyógyulást.Ha lesz elég orvos, akkor a túl sok orvosra fognak panaszkodni. Ha a PISA-tesztekben a magyar diékok 3. helyezést érnének el, akkor az lenne a baj, hogy miért nem elsők. Stb.

Ezt ui. már tapasztalhattuk. Pl. a szocpol lakásrendszer visszásságai hamar kiderültek, sok visszaélés volt azzal, hogy fizetésképtelen, főként cigány "családok" kaptak támogatást alibi házakra, lakásokra, ez közismert. A CSOK és a hozzá kapcsolódó egyéb támogatások (jelzáloghitel-tartozásból gyerekenként egymillió elengedése, diákhitel elengedése) kimondottan a dolgozó családokat segítik, erre föl megy a nyüszítés, hogy mi lesz a szegényekkel.

(Hát az lesz velük, hogy laknak ott, ahol eddig is laktak. Az országnak a képzett, dolgozó emberek megtartására van szüksége, hogy ezek ne vándoroljanak ki - mert akkor ezért ütik a kormányt a libsik -, hanem maradjanak és adózzanak itthon. Nem a képzetlen, többnyire igénytelen munkát végzők vagy éppen dolgozni nem is akarók támogatására van szükség.)

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.05.05. 15:06:55

@csentecsa: Inkább hullát mosok 2 millióert, mint orbáncsegget nyalok 200 ezerert.

Kivlov 2018.05.06. 14:45:39

@ember100:
Márky meg is érdemli...

Kivlov 2018.05.07. 07:39:18

@ember100:
dunába lövés 89ben kellett volna...

Ostobák vagytok 2018.05.07. 10:28:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Orbán eddig is bármit tett, az ellenzék fanyalgott és hibának nevezte. Ha az eü. és az oktatás elérné a német vagy a svéd színvonalat, akkor az lenne az ellenzék baja, "
Ha elérné, de nem fogja, meg sem közelíti. Ostoba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.07. 18:51:01

@Ostobák vagytok:

"Ha elérné, de nem fogja, meg sem közelíti. Ostoba."

Nirvana fallacy. Kovácsné.
süti beállítások módosítása